Terrengsykler

Hvilken type terrengsykkel passer deg? Det finnes utrolig mange terrengsykler ute på markedet nå,og derfor er det veldig viktig å svare så ærlig og rett frem på spørsmålet når kompetente fagfolk stiller deg nettopp dette spørsmålet. Det er svaret ditt man bygger selve grunnlaget på for å finne den aller best tilpassede sykkelen til akkurat deg pluss mye ekstrautstyr som er greit å ha og som gjør turen smidigere.

For dem som sykler oftest på grusveier

For dem som liker å sykle på grusveier så vil den klassiske terrengsykkelen med en oppstivet bakramme og en dempergaffel som demper de krappeste svingene og ujevnhetene i terrenget,være den beste sykkelen for deg. De som er dyktige tekniske på selve terrenget kan klare seg godt med en halvdempet terrengsykkel istedet. Fordelene ved å velge en halvdempet sykkel er mange : man får kjapp respons fra sykkelen på terrenget, smidigheten blir større og i tillegg en lavere vekt på sykkelen.

For dem som synes det er gøy å sykle på utfordrende stier

mange synes det er spennende å teste grenser, særskilt sammen med gode venner på utfordrende stier utenom allfarvei som både krever mer av deg som styrer sykkelen og terrengsykkelen selv.

Da behøver du en fulldempet terrengsykkel til disse turene. En sykkel med full demping vil tillate deg å kunne kjøre smidigere og mer komfortabelt men turene vil også være gode og stabile fordi denne typen terrengsykler utjevner mye av selve terrenget og derfor vil man også kunne ha en

mye mer behagelig opplevelse. En fulldempet sykkel vil også være svært rask også på de jevne veiene. Scott Spark er eksempel på et sykkelmerke som passer fint til denne typen bruk.

Elsker du de mer utfordrende stiene og synes at å kjøre nedover er det aller gøyeste?

Da er en sykkel som har full demping og dessuten av typen en grov stisykkel det som man bør velge i denne situasjonen. Vanligvis har denne typen sykkel større dekk og de er gjerne ganske grove i stilen. Kjempegode bremser er en nødvendighet når man skal sykle fort nedoverbakke i terreng. Mange sykler i denne kategorien her har også et innebygget teleskop som gjør det enklere å manøvrere sykkelen samt at dette gir sykkelen og deg mer bevegelsesfrihet.

Hva er den største forskjellen mellom billige og dyre sykler?

Dette er et litt utfordrende spørsmål å svare på. Sannheten er at det faktisk utvikles flere og flere av de dyre syklene og om man velger å investere ekstra mye penger og har høye forventninger til ytelse og funksjon så viser mange tester at de dyre kontra de billige syklene oppleves som raskere både på vanlig terreng men også mer utfordrende terreng og dessuten så vil en av de dyre terrengsyklene oppleves som mer behagelige å kjøre og sitte på. Uansett så er det verdt å vite at den dyre sykkelen ikke nødvendigvis vil tåle mer enn den billige terrengsykkelen og derfor er det godt mulig at begge to vil vare like lenge i levealder. Tro det eller ei men markedet er faktisk aller størst når det kommer til de dyre syklene for der vet man hva man får når det gjelder kvalitet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *