Stor test av barnesykler

Når det kommer til det kjæreste som du har,nemlig ditt eget barn så er det ingenting som slår trygghet og omsorg. Trygghet i oppvekst, trygghet sammen med familien, trygghet i trafikken og trygg på sykkelen på sykkelveien. For foreldre så er det selvsagt det aller viktigste å beskytte sine egne barn og passe på dem uansett hva og derfor er det også viktig å lære dem grunnleggende regler om trafikken og hvordan en sykkel fungerer best mulig og hvordan den brukes på en forsvarlig og fornuftig måte.

På bekostning av de mange dyrere syklene med hauger av finesser og bruksområder så har barnesykler blitt nedprioritert av produsentene en god stund men nå er barnesykler i vinden som aldri før og helst skal sykkelen kunne pyntes og komme i mange ulike farger, det ønsker i alle fall små jenter. Gutter setter større krav til at sykkelen er tøff og robust og poden skal selvsagt også ha flere sykler, hver til sitt eget bruk. Noe av det som vi har satt høyest prioritering på er vekten på syklene. Barn er lette og da behøver de en solid og relativt lett sykkel. Tre av syklene i testen havnet i den øverste vektklassen på 9 kilo, derfor havnet de på bunnen av testen.

Bare tenk deg et barn som bare veier 25 kilo syklende rundt på en sykkel som veier hele 8 kilo!

Og hvor tungt blir det vel ikke da for barnet om sykkelen faller og hun eller han må løfte sykkelen opp igjen opptil flere ganger. Sykkelen blir også ganske tung å sykle for et lite barn.

Det beste er ifølge sykkel-ekspertene å gå til innkjøp av den aller letteste sykkelen.

Barnet vil uansett synes det er utrolig kjedelig å sykle i oppoverbakke med en sykkel som er altfor tung for den lille. Det skaper motivasjon og glede å sykle en lett sykkel for en unge for den lette sykkelen kan den lille sykle og ha med seg overalt og i tillegg så vil det å lære seg å sykle oppover og nedover og det å sykle på ulike underlag skape en god mestringsfølelse for poden. Dette igjen vil være med på å bygge en sterk selvtillit. Vinneren av denne testen ble Frog bikes 48 spotty.

Grunnen til at denne sykkelen gikk av med seieren er at de som har produsert den har vært veldig nøye med helhetsinntrykket da de skapte den. De viktigste kriteriene som har blitt fulgt i testen er at sykkelen skal være lett, den skal være enkel å sykle og bevege seg rundt med for barnet og i tillegg skal den kunne trille smidig og godt. Sykkelen passer i utgangspunktet akkurat like godt for jenter som for gutter. Frog-sykkelen er den eneste som skårer full pott. De som ligger på poengnivået under er følgende sykler :Diamant ultra 16 får en 4 siden den er en lett sykkel og bremsene dens er utmerkede. Nakamura grade 16 får også terningkast 4 siden den er stødig og en lettvekter i testen. Dessuten kommer White xc 160 som får 5 poeng siden det er en utmerket sykkel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *