Hvorfor velge forbrukslån – viktige fordeler

Forbrukslån er blitt populære de seneste årene – les om forbrukslån og fordeler ved slike lån her – lån fra 5000 kr. – 500.000 kr.

I dag er det ofte nødvendig å ta opp et lån for kjøp av bil eller bolig. Når banken vurderer en slike lånesøknader, vil de viktigste faktorene være hvor sikkert det er om du klarer å betjene lånet og betale regningene innen betalingsfristen. Derfor foretar bankene en kredittvurdering av lånetakerne før søknaden kan bli innvilget eller avslått. Hvis du har god inntekt og relativt solid og ordnet økonomi er dette en fordel, dersom du ønsker å låne et større beløp.

Forbrukslån behøver ingen sikkerhet

Et lån med sikkerhet betyr at banken har en heftelse på en eller flere av dine eiendeler. Det kan være bil, hus eller hytte. Det er meget vanlig med sikkerhet når det gjelder kjøp av hus. Grunnen til at lånet har sikkerhet, er for å sikre banken innfrielse av lånet hvis du skulle misligholde lånet. Dersom det skulle skje, kan banken selge boligen eller hytten din på tvangsauksjon, slik at kredittoren får dekket utestående beløp.

Forbrukslån skiller seg ut fra vanlige lån, ettersom de ikke stiller krav til sikkerhet, og gis til de fleste lånesøkere med en minimumsinntekt. Lånet baserer på tillit, da banken ikke har noen garanti for at lånetakerne betaler tilbake lånet innen den avtalte tidsfristen. I og med at lånet ikke har noen sikkerhet i form av pant i eiendeler, kan lånegiveren ikke kreve at eiendelene skal tvangselges dersom du misligholder lånet. Dermed er lånetakerne i en bedre situasjon, men det er likevel viktig å huske på å overholde låneavtalen og betale tilbake pengene man skylder i tide. Dersom du ikke betaler tilbake innen den avtalte tidsrammen, kan du risikere å få en betalingsanmerkning, og dermed kan det bli svært vanskelig å få et lån i fremtiden.

Forbrukslån har gode nedbetalingsvilkår

Forbrukslån har ofte meget gode nedbetalingsordninger for nedbetaling av gjeld som enda ikke er innfridd. Dette skiller seg fra andre typer lån, som krever at utestående beløp skal dekkes inn én gang om måneden. Dersom dette ikke innfris vil du måtte betale skyhøye renter og omkostninger. Med lån til forbruk er det vanlig å kunne nedbetale lånet over en lengre tidsperiode, og det er ikke uvanlig med 5-10 år av gangen. Dette medfører at du nedbetaler mindre beløp hver måned, og lånet blir dermed lettere å håndtere. Med lav rente og lang nedbetalingstid har du bedre fleksibilitet og evne til å håndtere den økonomiske belastningen. Ved siden av dette, bør lånetakere huske på et viktig element. Når du låner penger uten sikkerhet, er det som sagt ingen krav til hva du bruker pengene på, i motsetning til tradisjonelle lån til bil, hus eller hytte, hvor du er forpliktet til å bruke lånet til kun disse formålene. Dermed har du frihet til å bruke forbrukslånet til å realisere en drøm, eller kjøpe noe du har ønsket deg i lang tid. Denne friheten er kanskje den viktigste fordelen ved et forbrukslån, fordi den er helt unik for disse typer lån, og gir lånesøkerne stor fleksibilitet og sjanser for å realisere sine ønsker. Les mer om lån på moneybanker.no