Hva er terrengsykling?

Selve sporten terrengsykling vil si at man sykler langs grusveier eller landeveier med et utpreget røft og ujevnt underlag. Man kan til og med ta med seg sin sykkel til fjells,gode venner og en sekk hver bestående av gode tørkede råvarer og utstyr til å koke seg kaffe og lage varm og hjemmelaget mat på fjellet. Pur lykke spør du oss ! Sykkelen kan man bære opp langs terrenget og kjøre de letteste passasjene ned igjennom fjellryggen. På bunnen av fjellet vil man få litt av en mestringsfølelse kombinert med en virkelig koselig fjelltur midt i den norske fjellheimen.

Kjennetegn på en god terrengsykkel

Gode terrengsykler skal gli over ujevne terreng bestående av greiner, pinner, løv og røtter og småsteiner. De brede dekkene vil gjøre mesteparten av jobben med å utjevne selve underlaget som kan være ganske røffe. Selve dempegaffelen og den funksjonelle dempingen på baksiden av sykkelen skal også jevne ut og sikre en god og komfortabel opplevelse. De moderne terrengsyklene som vi har i dagens marked er likevel lettere enn tidligere modeller innenfor denne kategorien.

Ulike typer av terrengsykling

Det finnes ulike typer kategorier når det kommer til terrengsykling. Blant de vanligste er som følger: maraton, utfor og frikjøring. Alle har forskjellige vanskelighetsgrader og ulike løyper.

Selve terrenget

Sykkelsporten terrengsport er en sport som krever mye av den som utøver denne sporten.

Det krever blant annet at man har trent seg opp i over middels god fysisk form, siden løypene ofte er lange og været kan være skiftende så behøver man også en god porsjon tålmodighet og utholdenhet for å komme seg gjennom løpet så raskt som overhodet mulig og vinne.

Det er mange klubber innenfor sykkelmiljøet som arrangerer turer med et mål om både å trene og slappe av og få ladet batteriene sine etter å ha presset sine mentale og fysiske grenser maksimalt med konkurranseløp innenfor sporten. Man kommer også sammen for å sosialisere og bli godt

kjent med de andre slik at man kan hjelpe hverandre og heie på hverandre under konkurranser og hjelpe og motivere hverandre. Terrengsyklister er i en særstilling siden de ofte reiser på konkurranser langt vekk fra hjemlandet og må derfor være istand til å fikse sin egen sykkel om noe skulle skje med sykkelen deres på veien. Syklistene blir veldig disiplinerte og ikke minst selvstendige og sterke av denne spesielle livsstilen som er knyttet til sykkelsporten.

Dessuten så skaper de utfordringene man møter sammen med de andre i det røffe terrenget og hindringene man møter på ufrivillig fra start til sluttstrek et spesielt sammensveiset lag. Mange møtte til og med sine aller kjæreste og beste venner gjennom denne sporten.

Særtrekk ved sporten terrengsykling

For å definere terrengsykling en gang for alle så vil terrengsykling være en sport man kan drive med hvor enn man har et passende terreng, enten det er grusveier eller skogstier i skogen eller på fjellet ragende høyt til topps. Denne sykkelsporten har mye til felles også med orientering ute i skog og mark blant annet fordi man følger en gitt løype.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *